Boegbeelden

Broodkruimel

Artikel titel Boegbeelden

Eetstoornis experts bestaat uit een team van deskundigen op het gebied van eetstoornissenzorg. Onze deskundigen zijn er voor klinische, groeps- en individuele behandelingen van kinderen, jongeren en volwassenen met de meest complexe eetproblematiek.

Componence Asset List

WijbrandHoek_EvR.jpg
Wijbrand Hoek is binnen Parnassia Groep als behandelaar actief bij PsyQ Eetstoornissen in Den Haag en bij i-psy Utrecht. Zijn expertise ligt op het terrein van eetstoornissen, transculturele psychiatrie en psychotische stoornissen. Gekoppeld aan deze interessegebieden begeleidt hij tien promovendi; op één na collega's van Parnassia Groep.

Wijbrand is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Ook is hij bijzonder hoogleraar epidemiologie aan de Columbia University te New York.

Recente publicaties:

  • Van Hoeken, Hoek HW. (2020). Impact and burden of disease of eating disorders. Curr Opin Psychiatrie
  • Van Eeden AE, Hoek HW, van Hoeken D, Deen M, Oldehinkel AJ. (2020). Temperament in preadolescence is associated with weight and eating pathology in young adulthood. Int J Eat Disord. doi: 10.1002/eat.23241
  • Wonderlich SA, Bulik CM, Schmidt U, Steiger H, Hoek HW. (2020). Severe and enduring anorexia nervosa: update and observations about the current clinical reality. Int J Eat Disord. doi: 10.1002/eat.23283