Boegbeelden

Broodkruimel

Artikel titel Boegbeelden

Eetstoornis experts bestaat uit een team van deskundigen op het gebied van eetstoornissenzorg. Onze deskundigen zijn er voor klinische, groeps- en individuele behandelingen van kinderen, jongeren en volwassenen met de meest complexe eetproblematiek.

Componence Asset List

WijbrandHoek_EvR.jpg
Wijbrand Hoek vervult de functies van decaan van de Parnassia Groep Academie en hoofdopleider psychiatrie. Als behandelend psychiater is hij actief bij PsyQ Eetstoornissen in Den Haag. Wijbrand is voornamelijk gespecialiseerd in complexe eetproblematiek. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek is Wijbrand ook aan Eetstoornis experts verbonden.

Wijbrand is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Ook is hij bijzonder hoogleraar epidemiologie aan de Columbia University te New York.

Recente publicaties:

  • Van Hoeken, Hoek HW. (2020). Impact and burden of disease of eating disorders. Curr Opin Psychiatrie
  • Van Eeden AE, Hoek HW, van Hoeken D, Deen M, Oldehinkel AJ. (2020). Temperament in preadolescence is associated with weight and eating pathology in young adulthood. Int J Eat Disord. doi: 10.1002/eat.23241
  • Wonderlich SA, Bulik CM, Schmidt U, Steiger H, Hoek HW. (2020). Severe and enduring anorexia nervosa: update and observations about the current clinical reality. Int J Eat Disord. doi: 10.1002/eat.23283