EEN paginakop

TOPGGz

TOPGGz

Emergis, PsyQ en Youz hebben een samenwerkingsverband met op het gebied van eetstoornissen. Dit samenwerkingsverband, genaamd Eetstoornis Experts Netwerk (ÉÉN), is een nauwe samenwerking tussen de zorgprogramma’s eetstoornissen op drie locaties: Goes, Den Haag en Rotterdam.

Samen bundelen we onze krachten in één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars mogelijkheden, kunnen wij één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen aanbieden. We spreken dezelfde taal in de jeugd- en in de volwassenzorg, door gebruik te maken van op elkaar aansluitende behandelmodellen. We bieden groeps- en individuele behandelingen. Zowel ambulant, deeltijd, poliklinisch als klinisch. Voor kinderen en jongeren bieden we family based therapy en meergezinsdagbehandelingen. Voor volwassenen werken we met cognitieve gedragstherapie en bieden we een behandeling voor een langdurige eetstoornis.

Het TOPGGz-keurmerk

De samenwerkende zorgprogramma’s eetstoornissen hebben het TOPGGz-keurmerk verkregen sinds maandag 15 maart 2021. Hiermee heeft het samenwerkingsverband bewezen aan strenge criteria te voldoen. De Stichting Topklinische GGz kent dit keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze expertisecentra bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.