EEN paginakop

Family based treatment (jeugd)

Family based treatment (jeugd)

Deze behandeling is gericht op het sociale netwerk van iemand met een eetstoornis, zoals het gezin. We werken samen met de ouders om het begrip en de kennis van de eetstoornis te vergroten.

Daarnaast kijken we hoe ouders hun kind zoveel mogelijk kunnen ondersteunen bij de behandeling én hoe we deze ouders kunnen helpen de nieuwe, gezonde gewoontes van hun kind te behouden. De nadruk ligt op de samenwerking in het gezin, met als doel normaal eetgedrag van het kind.

Family based treatment bieden we op alle locaties als individuele en deeltijdbehandeling. Daarnaast is de behandeling ook in de kliniek in Goes beschikbaar.

Meergezinsdagbehandeling (jeugd)

Een vorm van de family based treatment (FBT) noemen we de meergezinsdagbehandeling (MGDB). In deze groepsbehandeling komen meerdere gezinnen met hun zieke jongere (12-24 jaar) samen.

Ieder jaar starten er minimaal twee groepen. Een groep bestaat maximaal uit zeven gezinnen. De meergezinsdagbehandeling bestaat uit tien behandeldagen en duurt ongeveer drie maanden. Het is de bedoeling dat de ouders voor deze behandeldagen vrij nemen van hun werk. We bieden deze behandeling op onze locaties in Rotterdam en in Goes.