EEN paginakop

Over ons

Over ons

Eetstoornis experts is een nauwe samenwerking tussen de zorgprogramma’s eetstoornissen van Emergis, Youz en PsyQ op drie locaties: Den Haag, Rotterdam en Goes. Samen bundelen we onze krachten in één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Ontstaan

Onze samenwerking is ontstaan vanuit ervaren knelpunten in de behandeling van eetstoornissen. Knelpunten zoals verwijsmogelijkheden na een behandeling in de kliniek en problemen in de overdracht van jeugd- naar volwassenzorg, waar andere financiële stromen bij komen kijken en er verschillende behandelmodellen en vaak behandelaren zijn. Wij vinden dat onze patiënten zo min mogelijk hinder van deze verandering moeten ondervinden, door bijvoorbeeld een vertrouwde behandelaar te kunnen behouden.

Werkwijze

Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars mogelijkheden, kunnen wij één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen aanbieden. We spreken dezelfde taal in de jeugd- en in de volwassenzorg, door gebruik te maken van op elkaar aansluitende behandelmodellen. We bieden groeps- en individuele behandelingen. Zowel ambulant, deeltijd, poliklinisch als klinisch. Voor kinderen en jongeren bieden we family based therapy en meergezinsdagbehandelingen. Voor volwassenen werken we met cognitieve gedragstherapie en bieden we een behandeling voor een langdurige eetstoornis. Lees meer over onze behandelingen bij behandeling en diagnostiek.

TOPGGz-keurmerk

Op 15 maart 2021 is Eetstoornis experts het TOPGGz-keurmerk toegekend. TOPGGz kent dit keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze expertisecentra bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

Meer lezen TOPGGz