Boegbeelden

Broodkruimel

Artikel titel Boegbeelden

Eetstoornis experts bestaat uit een team van deskundigen op het gebied van eetstoornissenzorg. Onze deskundigen zijn er voor klinische, groeps- en individuele behandelingen van kinderen, jongeren en volwassenen met de meest complexe eetproblematiek.

Componence Asset List

Martie+de+Jong+300x300.png

Martie de Jong is klinisch psycholoog, P-opleider Haaglanden en boegbeeld binnen het TOPGGz netwerk. Ze is verantwoordelijk voor het uitvoeren en bewaken van het behandelaanbod eetstoornissen binnen het eetstoornis experts netwerk, waarin de nationale en internationale richtlijnen en zorgstandaarden leidend zijn en zij betrokken is bij vernieuwen van de zorg en het uitzetten van wetenschappelijk onderzoek.

Martie is gespecialiseerd en gepromoveerd op het gebied van CBT-E, een behandeling voor alle eetstoornissen. Daarnaast heeft ze veel kennis en ervaring met het behandelen van eetstoornissen en bijkomende persoonlijkheidsproblematiek. Ze geeft jaarlijks meerdere cursussen CBT-E en spreekt met regelmaat op nationale en internationale congressen over eetstoornissen.

Recente publicaties:

  • De Jong M, Spinhoven P, Deen M, van der meer I, Danner UN, van der Schuur S, Schoorl M, Hoek HW. (2020). Effectiveness of enchanced cognitive behavior therapy of eating disorders: A randomized controlled trial. Int J Eat Disord.
  • De Jong M, Schoorl M, Hoek HW. (2018) Enhanced cognitive behavioural therapy for patients with eating disorders; a systematic review. Current Opinion of Pyschiatry, 31(6): 436-444.